Promovăm abilitatea!

Oameni și povești

Le poți doar citi sau le poți povesti și republica, astfel încât colegii și prietenii tăi să afle cine sunt "ei", cei cu dizabilități, care par atât de diferiți de "noi", ce își doresc, ce îi bucură și cum, cu doar puțin efort, lumea "noastră" poate deveni și a lor.

Experiențele de viață, de angajare, căutările și găsirea unor drumuri, așa cum ne-au fost povestite de persoane cu dizabilități.

Lola Walters şi dizablitatea mascată prin abilitate

Lola Walters şi dizablitatea mascată prin abilitate

Lola Walters este încă un exemplu de eliminare a particulei diz din cuvânul care o încadrează în categoria oamenilor cu nevoi speciale şi ne demonstrează faptul că prin abilităţile sale învinge sintagma „imposibil”. citește continuarea »

Cerrie Burnell şi demonstraţia că încăpăţânarea poate fi benefică

Cerrie Burnell şi demonstraţia că încăpăţânarea poate fi benefică

S-a născut fără jumătatea inferioară a braţului drept, dar asta nu a reprezentat o piedică. Medicii i-au recomandat o endoproteză pentru o viaţă mai uşoară, însă încăpăţânarea lui Cerrie era să demonstreze că aceasta e „doar o bucată de plastic și metal". citește continuarea »

Michael Townsend şi Kathy, o pereche pe cinste!

Michael Townsend şi Kathy, o pereche pe cinste!

Michael Townsend, care suferă de distrofie musculară Duchenne, a decis acum multă vreme să nu ajungă într-o instituție specializată și să-și creeze un trai cât mai frumos acasă. De ceva vreme se bucură de compania lui Kathy, o maimuțică. citește continuarea »

Un porcuşor cu cont de facebook

Un porcuşor cu cont de facebook

Un porcuşor, nu mai mare decât braţul unui om, s-a născut fără picioarele din spate. Însă, Chris P. Bacon a primit multă atenţie din partea stăpânilor săi care i-au creat şi un cont de facebook. citește continuarea »

Aimee Mullins

Aimee Mullins

S-a născut în 1976 în Allentown, Pennsylvania, şi este cunoscută ca o bună atletă, actriţă şi fotomodel, dar şi vorbitor pe teme motivaţionale. citește continuarea »

Pertti Kurikan Nimipäivät

Pertti Kurikan Nimipäivät

Cântă despre vieţile lor cu pasiune: patru bărbaţi cu dizabilităţi intelectuale pasionaţi de punk. citește continuarea »

Claire Cunninghan

Claire Cunninghan

Este o interpretă multi-disciplinară şi coregrafă din Glasgow. A început să danseze în 2005, când deja avea o carieră în muzică. La început a lucrat cu coregraful american Jes Curtis, care-i observase talentul şi mişcările foarte speciale. citește continuarea »

Oksana Master

Oksana Master

S-a născut în 1989 în Ucraina, cu o serie de probleme cauzate de radiații, cea mai gravă fiind lipsa perineului la ambele picioare și deformații ale tibiei. citește continuarea »

Hugh Herr

Hugh Herr

La 8 ani escalada Mount Temple din Alberta (3544 metri), iar la 17 ani era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni alpinişti ai Statelor Unite ale Americii. citește continuarea »

Katherine Araniello

Katherine Araniello

A absolvit arte plastice la Londra la Universitatea Guidhall (1996-1999) şi Colegiul Goldsmiths (2002-2004). citește continuarea »

Edi, viitor șofer la Motivation

Edi, viitor șofer la Motivation

Pe un scăunel, pe un frig aprig, un pic cam prea frig pentru luna octombrie, Edi sortează cuiele ce aveau să fie folosite pentru noua lui casă. Meticulos și grav, înțelege importanța momentului: aici se va muta împreună cu cei mai buni prieteni ai lui. citește continuarea »

Nu renunța la libertatea ta!

Nu renunța la libertatea ta!

Crina Tugui are 31 de ani, părul roșu ca focul și se deplasează într-un scaun rulant. citește continuarea »

Vlad are un motoscuter și șase stupi

Pe 19 iulie 1991, la ora 6:30 dimineața, Ion și Daniela Penciu deveneau părinți. El avea 24 de ani, iar ea 21. Erau tineri, nerăbdători, emoționați și îndrăgostiți. Personalul medical din sala de travaliu nu era așa nici pe departe. Pentru evidențele Spit citește continuarea »

Dizabilitatea: Traume și strategii personale de recuperare

Dizabilitatea: Traume și strategii personale de recuperare

Fiind eu însumi utilizator de scaun rulant, fac terapie cu multe persoane cu dizabilități și încerc să le sprijin să depășească perioadele critice, pentru a-și putea recăpăta încrederea. citește continuarea »

Cum să nu rămâi un simplu pion

Cum să nu rămâi un simplu pion

Sunt Erika Garnier și am 23 de ani și, de anul trecut, pe lista atributelor care mă descriu intră și dizabilitatea. Totul a început cu o banală durere de mijloc care s-a intensificat până când, într-o dimineață, m-am trezit paralizată, pur și simplu. citește continuarea »

Georgiana Avram

Georgiana Avram

Mă numesc Georgiana Avram și am 35 de ani. În urmă cu 14 ani am început să am probleme, nu reușeam să dorm, îmi era frică de orice, eram agitată, nu puteam să fac mai nimic. citește continuarea »

Florin Cojocaru

Numele meu este Florin Cojocaru și sunt născut la 28.12.1975, la trei zile după Crăciun. Am fost student al Universității București între 1998 și 2001, la modulul Filosofie moral-politică. citește continuarea »

Cecilia Dragomir

Cecilia Dragomir

O împletire a destinului… poate că e prea mult spus… Dar sunt convinsă că nimic nu e întâmplător din moment ce teama se dovedește a fi eficientă și poate chiar constructivă. citește continuarea »

Sunt Raluca și sunt dislexică

Întotdeauna am avut un norișor pe care am locuit. Mereu copiii din jurul meu se purtau ciudat, erau mai serioși, mai ambițioși, se lăudau că știu să scrie, să citească… și eram doar la grădiniță. citește continuarea »

Povestea mea

Mă numesc Stroe Gabriel, am 25 de ani și vă spun cum am început eu să lucrez. Când am terminat școala profesională (am făcut croitorie), am început să mă gândesc unde să lucrez, că pentru noi, cei cu handicap, e o problemă cu serviciul. citește continuarea »

Ortansa Moraru

Ortansa Moraru

O poveste de succes? Nu știu care a fost primul, oul sau găina?! Cei din jur îmi spuneau doar ce să fac și a venit boala, sau invers, boala a venit prima și eu am făcut doar ce auzeam, ca să îi mulțumesc pe toți. citește continuarea »

10 ani de HIV. Viața mea


Aveam 19 ani când am aflat că am HIV și nu mi-a venit a crede pentru că nu știam absolut nimic despre acest virus, în afară de faptul că nu are tratament. Nu știam nici măcar că există seropozitivi în România. citește continuarea »

Nicu’s Spoon

Nicu’s Spoon

Fondată în 2001, Nicu’s Spoon este o companie de teatru din New York orientată pe incluziunea persoanelor marginalizate din societate din motive de rasă, vârstă, apartenenţă etnică sau dizabilităţi. citește continuarea »

Shannon Murray

Shannon Murray

La 14 ani, în timp ce se afla în vacanţă, Shannon a suferit un accident în timpul unei scufundări, devenind utilizatoare de scaun rulant. citește continuarea »