Promovăm abilitatea!Descriere

Emisiunea „Fără prejudecăți” (vineri de la ora 17 pe TVR Cluj, începând din 3 octombrie 2014) este o colaborarea între Asociația Hans Spalinger filiala Cluj-Napoca, care a avut inițiativa și a venit cu ideea emisiunii și TVR Cluj, care a arătat deschidere și a acceptat colaborarea.

Emisiunea abordează probleme sociale ale comunităţii, tematici legate de educaţie, integrarea persoanelor cu dizabilităţi fizice sau psihice, contribuind la schimbarea modului în care societatea le priveşte pe acestea. Este o emisiune ce nu e realizată doar pentru persoanele cu dizabilităţi, ci şi împreună cu acestea.

Misiunea acestui proiect este aceea de a arăta comunitații în cel mai practic mod că tinerii cu dizabilități pot fi resurse pentru comunitate, pot fi integrați în societate și pot fi utili, lucrând alături de cei din jur. Programul prezintă iniţiative şi invitaţi care fac excelenţă în sectorul lor de activitate, care văd piedicile şi neajunsurile acestui domeniu nu ca eşecuri descurajante, ci ca resurse şi oportunităţi pentru dezvoltare.

Partea de inovație a acestui proiect este reprezentată de faptul că pentru prima dată în media europeană, trei tineri cu Sindrom Down lucrează ca reporteri în cadrul emisiunii. Emisiunea reprezintă astfel un proiect inedit cu o miză importantă: aceea de a schimba mentalităţi şi opinii cu privire la persoanele cu dizabilităţi şi de a arăta că acestea nu sunt nişte persoane tolerate ci participanţi activi la viaţa comunităţii nostre.

Reporterii emisiunii alături de invitații și subiectele alese pentru fiecare ediție în parte își doresc să fie modele pentru societate și pentru domeniile de activitate din care fac parte.

Fiecare ediție a emisiunii beneficiază de traducere în limbaj mimico-gestual.

Emisiunea nu urmărește obținerea schimbării opiniei publicului larg despre tematica deficienței și a persoanei cu dizabilități într-un aici și acum, ci mai degrabă urmărește rezultate stabile în timp, de durată și care să fie de fapt o schimbare de mentalitate, care să se transmită mai departe, de la persoană la persoană, să ajungem cât mai mulți dintre noi să fim fără prejudecăți.

Link către CAMPANIE / SITE

https://www.facebook.com/FaraPrejudecatiTV

http://www.tvrplus.ro/editie-transilvania-la-zi-267933

http://www.tvrplus.ro/editie-transilvania-la-zi-266067

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BtaUbTfyQx0

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oYNpgWTchhg

Alte inscrieri la categoria ""