Promovăm abilitatea!Descriere

Născut la Botoșani, în urmă cu 38 de ani, Costel a avut o copilărie grea: relație dificilă între părinți, orfelinat, locuit pe străzi și în case abandonate.
Costel a înțeles că, dacă vrea să aibă un viitor, trebuie să meargă la școală. A terminat școala gimnazială și a încercat să se înscrie la liceu. Nu a fost, dar a început să lucreze în construcții să-și poată întreține mama și surorile.
La scurt timp după angajare, însă, a urmat evenimentul care avea să-i schimbe total viața. În timp ce urca în tramvai, s-a dezechilibrat și a căzut sub roțile acestuia. Acest eveniment l-a lăsat în scaun rulant, cu picioarele amputate de la genunchi și mâna stângă de la cot. Nu s-a lăsat pradă depresiei. A ales să lupte. A început să citească, să caute soluții pentru problema lui, să învețe să folosească proteze.
În anul 1996 s-a căsătorit și în anul 2000 s-a născut primul lui copil. La scurt timp, soția lui a fost concediată și au rămas fără venituri. Costel a trebuit să reia munca. Își amintește de șocul oamenilor atunci când își dădea jos protezele și se apuca de lucru. A reușit să se mențină în domeniu datorită perseverenței, a muncii de calitate și a seriozității.
Cu o singură mână funcțională, Costel a lucrat în construcții, a pus faianță și gresie, a vopsit, a reparat uși și geamuri. A muncit la fel ca și ceilalți oameni, deși cu un efort considerabil mai mare.
Acasă, făcea pentru băiețelul lui ce face orice părinte, schimba scutece, îi pregătea laptele, îl ducea în parc. Lucrurile de finețe, ca și legatul șireturilor și administrare siropurilor, le face folosindu-și dinții.
Puțin după nașterea celui de-al doilea copil, Costel a aflat că fusese infectat cu virusul hepatitei C și a urmat tratament cu Interferon. Nu mai putea munci, dar nu a renunțat.
În 2009 a absolvit Școala Populară de Arte și Meserii, iar în 2013 Liceul Teologic. În acest timp a lansat un CD cu cântece la nai și un volum de poezii. Oamenii i-au apreciat lui Costel talentul și discurile lui s-au vândut în 15000 de exemplare.
Își dorește să devină psihoterapeut și muncește din greu pentru a reuși. În prezent este student în anul II la Facultatea de Psihologie.
Dacă îl întrebi cum este să fii o persoană cu dizabilități îți răspunde: “Eu nu mă consider o persoană cu dizabilități, nu-mi lipsesc decât o mână și două picioare”.

Alte inscrieri la categoria ""