Promovăm abilitatea!Descriere

Darius are opt ani, elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială nr. 10 din Focșani și suferă de o boală încă nediagnosticată. Nu se poate mișca de la gât în jos, dar are o inteligență remarcabilă și o voință de fier. El frecventează zilnic școala însoțit de tatăl său care rămâne alaturi de el și la ore și îl ajută să iasă la tablă ca orice alt elev, ținându-l în brațe. Este un elev eminent care a câștigat respectul și prietenia colegilor săi și a cadrelor didactice.

De la vârsta de 4 ani, Darius se folosește de gură și dinți pentru a scrie, a picta și a lucra pe calculator cu touch-screen.

A fost acceptat cu reticență în școala normală pentru că nimeni nu credea că un copil care nu se poate misca de la gât în jos poate face față cerințelor. În prezent însă, ca urmare a rezultatelor sale școlare excepționale, a premiilor obținute și a implicării lui în toate activitățile școlare, a devenit mândria instituției. Este elev în clasa a II-a dar își roagă părinții să-l mute într-a patra, ca să nu se mai plictisească la școală.

Iată, în continuare, povestea băiețelului care dovedește oamenilor că imposibilul e doar o aparență. Și că normalitatea este la îndemâna oricăruia dintre noi, oricât de diferit am fost sortiți să călătorim prin această viață: http://www.monitorulvn.ro/articole/video-si-galerie-foto-darius-gura-de-aur-povestea-unui-copil-minune-si-a-unui-tata-erou_2_168226.html

Alte inscrieri la categoria ""