Promovăm abilitatea!Descriere

Mihai a intrat în mass-media în 1998 (radio), iar din octombrie 2001 este realizatorul şi prezentatorul emisiunii „A Doua Şansă”, de la Radio Renaşterea, din Cluj.

Mihai este primul jurnalist în scaun rulant din România, iar emisiunea sa abordează teme legate de integrarea persoanelor cu diverse tipuri de dizabilități în societate. Emisiunea „A Două Şansă” s-a născut din dorinţa ca persoanele cu dizabilităţi să aibă o tribună unde să se exprime, urmând ca de aici să pornească anumite soluţii. În cele peste 500 de ediţii desfăşurate în cei peste 13 ani de existenţă a acestui format TV, Mihai a promovat imaginea fidelă a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi a organizaţiilor şi instituţiilor care îşi dedică activitatea acestui grup-ţintă.

Cei care îl cunosc spun că Mihai este o persoană foarte deschisă, mereu atent la evenimentele din domeniul social şi foarte consecvent în sprijinirea şi promovarea lor. Și, cu toate că el însuşi se luptă cu o dizabilitate motorie, acest lucru nu îl împiedică să fie unul dintre cei mai activi şi prolifici jurnalişti din domeniul social.

În anul 2003 şi în anul 2008 Mihai a primit distincţia JURNALISTUL ANULUI pentru implicarea în comunitate şi pentru cea mai bună reflectare a unui program de voluntariat, în cadrul Galei judeţene de decernare a premiilor Centrului de Voluntariat Cluj şi în cadrul celei de-a IV ediţii a Galei Gesturilor de Suflet în Sănătate Mintală, a Fundaţiei „Estuar”, premiul la categoria Reflectarea Sănătății Mintale în Mass-Media.

De-a lungul anilor a prezentat diverse spectacole în strânsă legătură cu persoanele cu dizabilităţi, organizate la Cluj-Napoca, dintre care amintim:
• spectacolului anual prilejuit de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi- 3 Decembrie;
• spectacolului anual de colinde „Flori dalbe,flori de speranţa”, organizat de către Asociaţia Down – Centrul Educaţional „Raluca”;
• spectacolului „Balul iubirii”, organizat de către Asociaţia Down – Centrul Educaţional „Raluca”.

În anul 2013, împreună cu soţia sa, şi ea cu deficienţe locomotorii, au înfiinţat Asociaţia Handicope, şi şi-au propus, pornind de la propria experienţă a dizabilităţii, să militeze pentru o integrare socială cât mai reală a celor care se confruntă cu aceleaşi probleme de sănătate.

Link către CAMPANIE / SITE

http://totb.ro/prima-sansa-ne-o-da-divinitatea-a-doua-sansa-suntem-noi-oamenii/
www.radiorenasterea.ro
http://handicope.ro/despre-noi/

Alte inscrieri la categoria ""