URMA la Gala Persoanelor cu Dizabilități

marți, 17 decembrie

Membrii trupei Urma au ales să fie voluntari ai promovării egalității la Gala Persoanelor cu Dizabilități. Urma va putea fi urmărită în cadrul evenimentului pe TVR1, sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 17:00.

Suntem onorați să fim aici, printre oameni care sunt mai presus de noi prin ceea ce fac și care dau dovadă de atâta determinare și tărie de caracter” a spus Mani Gutău, solistul Urma.

Foto credit: Mircea Oculeanu

Urma și-a început călătoria artistică în urmă cu 10 ani, în 2003, iar un an mai tarziu a lansat primul său album, Nomad Rhymes. Urma înseamnă: Mani Gutău (voce și chitară), Jimmy Cserkesz (chitară), Luis Palomino (saxofon și flaut), Dominic Csergö (tobe), Sorin Erhan (bas), Sebastian Burneci (trompetă) și Ati de Chile (percuție).

Formația de rock alternativ a avut de-a lungul anilor turnee în România, Ungaria, Franța, Germania, Elveția și Statele Unite, și a avut patru materiale discografice, iar la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an a lansat cel de-al patrulea album, “Lost End Found”. Discul apare într-un format de excepție, un jurnal fotografic de 120 de pagini conținând imagini inedite surprinse de fotograful trupei, Radu Dumitrescu, ce a însoţit pas cu pas grupul de muzicieni pe parcursul călătoriei muzicale intitulate "LOST END FOUND". Materialul este unul angajat social și promovează patrimoniul cultural din România.

La Gala Persoanelor cu Dizabilități Urma interpretează două dintre piesele incluse pe ultimul album: “Terminus” și “All Wrong”.

EGAL E NORMAL!

Sub sloganul EGAL E NORMAL, cea de-a patra ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități caută răspunsuri referitoare la ce reprezintă normalitatea și cine face norma de fapt.

În fiecare an, la Gala Persoanelor cu Dizabilități avem în cursă mulți eroi care se încăpățânează să alerge pe o pistă ostilă pentru a-și depăși prefixul „diz”. Nu-mi vine să las pe nicunul dintre concurenți fără premiu. Da, dar din păcate, o asemenea Gală nu există. Și atunci nu-mi rămâne decât soluția recunoștinței. Toți participanții la această competiție, toți așa-zișii concurenți, sunt o singură echipă. Iar victoria, în concursul nostru, se numește comunitate. Comunitatea este motivul pentru care alergăm: vrem să devină mult mai mare. Atât de mare încât să devină normal să fii tratat egal.” – Mircea Toma, Președintele ActiveWatch.

În această ediție a Galei ne-am dorit să readucem în atenția publică viața persoanelor cu dizabilități care încă mai trăiesc în instituții dar și cele câteva modele ale unor organizații neguvernamentale care au creat programe de trai în comunitate pentru aceste persoane. Motivation însăși susține, începând din 2003, 37 de copii și tineri cu dizabilități transferați dintr-un centru de plasament din județul Ilfov. Astăzi, 27 dintre ei locuiesc în casele construite de Motivation și partenerii săi, iar patru trăiesc în comunitate, cu susținerea noastră. Toți au crescut sub ochii noștri și ne-am bucurat împreună cu ei de progresele lor remarcabile, uneori neașteptate.” – Cristian Ispas, Director General al Fundației Motivation România.

La un moment dat, a fost nevoie să-mi schimb radical perspectiva. Și-atunci mi-am privit propria dizabilitate ca pe o șansă pe care alții nu o au.” Sunt cuvintele pe care le-am auzit la emisiunea pe care o realizez, unde invitasem doi oameni pe care îi cunoscusem la Gală. E ceea ce se numește “un moment de inspirație”. Ei bine, din punctul ăsta de vedere, eu nu pot fi egal cu cel care a pronunțat aceste cuvinte. N-am cum. Îi datorez un mare și emoționant moment de experiență personală. Dar pot să fac altceva. Pot să fiu unul dintre cei care încearcă să convingă lumea “tipicilor” că egalitatea de șanse poate fi o mare sursă de inspirație. A înțelege faptul că egalitatea e normală, e ca și cînd ți-ai da o șansă ție însuți. Nu punîndu-te în pielea altcuiva și încercînd să fii altruist, ci redescoperind lumea. - Cătălin Ștefănescu, Prezentator Gala Persoanelor cu Dizabilități

Gala poate fi urmărită la TVR 1, sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 17:00.
Evenimentul a fost organizat sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Ne sprijină:

Sponsorii: Kaufland, Banca Transilvania, Valvis Holding, Sovis Print, McDonalds, Crama Rotemberg, BCR

Comunicatorii: RFI, Isty Bitsy, Radio Guerrilla, Adevărul, România liberă, Kamikaze, 24 FUN, Gazeta de Sud, Cariere, HR Manager, Ioana, Casa de Vacanta, Pactic în bucătărie, Practic Idei, Cărticica practică, Horoscop, Hotnews.ro, SmartWoman.ro, BusinessCover.ro, Romaniapozitiva.ro, PromoAfaceri.ro, Sales Media, Spectacular, Oops Media

Le mulțumim:
Tuturor celor care s-au înscris în competiția Galei și celor care i-au susținut prin voturile lor.

Prietenilor voluntari, donatori de obiecte, timp, bani, sfaturi bune și resurse emoționale pozitive: Roxana Bursuc, Cristina Stan, Raluca Băjenaru, Alex Gheorghe, Nakisa Serafinceanu, Ortansa și Ionuț Moraru, Elena Pană, Cristina Iordan, Victor Ionda, Larisa Stângă, Daniela Tontsch.

Comunicatorilor acestei ediției: Iosif Balog, Maria Telea, Calin Lacatus, Florin Borza, Felicia Iliesiu, Georgeta Ianc, Andrei Cupsa, Liliana Cupsa, Marian Slavic, Radu Tohatan, Carmen Izai, Daniel Roman Krajcar, Ana Maria Zlavog, Marian Lazarica, Rodica Soare, Mihai Mocean, Mara, Vlad Stamate, Cecilia Dragomir, Georgiana Pascu, Ștefan Corneliu, Emil Cuc.

TVR1 care și-a asumat acest proiect, și, în mod special, echipei: Cătălin Ștefănescu, Diana Pascal, Aurel Badea, Bogdan Onea, Ana Marciuc, Dana Moraru, Gina Stroian.

Lui Sorin Obretin și echipei Sovis Print, pentru că au tipărit pro-bono toate materialele acestei ediții

Membrilor juriilor Galei: Gabriela Dima, Ștefan Dărăbuș, Roxana Braga, Günter Schwarz, Marjorie Stern, Matei Ghigiu, Werner Hans Lauk, Ancuța Vameșu, Richard Reese, René Kubášek, Mugur Ciumăgeanu, Alina Kasprovschi, Tincuța Apăteanu, Diana Stănculeanu, Ecaterina Vrășmaș.

Angajaților unităților protejate ARTO și Motivation SRL

Doamnelor de la Special Olympics România, pentru mult ajutor și multă implicare sufletească.