“EGAL” la Gala Persoanelor cu Dizabilități

duminicã, 8 decembrie

“EGAL” a fost conceput de Cosmin Manolescu la inițiativa ActiveWatch și reunește dansatori în scaun rulant și dansatori profesioniști. Coregrafia a fost realizată la la studioul ZonaD și este dedicată Gabrielei Tudor și tuturor persoanelor cu dizabilități.

Interpreții: Alina Puțanu, Andrei Bratu, Loredana Baluș, Catrinel Cătană, Georgiana Dobre, Cosmin Manolescu au repetat la ZonaD timp de o săptămână, iar Ciprian Gheorghe a fact câteva fotografii care documentează procesul de creație.

“Egal” a fost prezentat în cadrul înregistrării Galei Persoanelor cu Dizabilități, în studiourile TVR1.

Un program al Fundației Gabriela Tudor, ZonaD – studio Paradis Serial este un spațiu-laborator independent, dedicat dansului și artelor contemporane, cu un program permanent destinat formării profesionale și cercetării artistice. Creat de Cosmin Manolescu și Ștefania Ferchedău, ZonaD programează ateliere și cursuri pentru coregrafi și dansatori, dar și pentru neprofesioniști, susținute de coregrafi români și străini; seri de improvizație; rezidențe artistice pentru dezvoltarea unor noi producții de dans; proiecții de filme de dans; evenimente speciale în format laborator și experimente la granița între diverse discipline artistice.

Gala Persoanelor cu Dizabilități din acest an și-a propus să promoveze o idee simplă: „Egal e normal”. E normal să acordăm șanse egale oamenilor diferiți și să fim împreună, nu separat. Gala își propune să ne aducă aminte că norma o facem noi. Opțiunea noastră, exprimată prin intermediul Galei, este că e normal să le acordăm oamenilor cu nevoi speciale șanse egale ca să trăiască independent, alături de noi.

Ediția din 2013 se desfășoară sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene la București, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune pe 21 decembrie 2013, de la ora 17:00.

Eveniment organizat de ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România.
Coproducător: TVR1
Sponsori: Kaufland, Banca Transilvania, Fundația Valvis, McDonalds, BCR, Crama Rotenberg
Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevărul, România liberă, Kamikaze, 24 FUN, Gazeta de Sud, Cariere, HR Manager, Ioana, Casa de Vacanță, Practic în bucătărie, Practic Idei, Cărticica practică, Horoscop, Hotnews.ro, SmartWoman.ro, BusinessCover.ro, Romaniapozitiva.ro, Money.ro, PromoAfaceri.ro, Sales Media, Spectacular, Oops Media, Elevate.

Detalii la teo.zabava@activewatch.ro